Jan van der Ploeg Uithuizen

In Uithuizen wordt maandelijks een historische wandeling georganiseerd door het centrum van het dorp. Met een link naar het heden, maar altijd met veel aandacht voor het verleden, wordt u door dorpsgids Jan van der Ploeg al wandelend gedurende ca. 2 uur op de hoogte gebracht wat er aan sporen uit het verleden overgebleven zijn, maar nog vaker wat er verdwenen is en niet meer herkenbaar. Aangevuld met de nodige verhalen, anekdotes en uiteraard kennis die onder de deelnemers aanwezig is. 

Voor groepen is op aanvraag een aparte wandeling mogelijk waarbij het accent kan worden gelegd op een overeen te stemmen aandachtsgebied. De wandeling kan ook gelopen worden met een rollator of meebeleefd door personen met een wandelwagen, scootmobiel of rolstoel (zelf voortbewogen of met begeleiding). 

Opgave: Om de groepen behapbaar te houden, is het noodzakelijk dat u zich van te voren opgeeft (minimaal 6 maximaal 12 personen). Per mail op onderstaand mailadres of per berichtje op 06-54230266. Schriftelijk is nodig om bij onverwachte omstandigheden u weer te kunnen bereiken. Uw opgave wordt altijd bevestigd met de laatste details of aangepast voorgesteld bij overschrijving. Ter bestrijding van te maken onkosten wordt een bescheiden contante vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. In de groep wordt bepaald of we samen aan het eind of tussendoor een koffiestop maken, uiteraard wel voor eigen rekening. 

 

Alle berichten over Uithuizen