Tinallinge luchtfoto

Meer weten over het geschiedenis en het heden van ons wierdedorp Tinallinge? Boek dan een rondleiding door onze dorpsgids John Vaneman.

De wierde Tinallinge is 500 jaar voor Christus ontstaan en is gelegen in een prachtig wierdenlandschap tussen Winsum en Baflo. Tinallinge ligt exact in het midden van de gemeente Het Hogeland. De wierde bevat diverse mooie bezienswaardigheden, waaronder de 13-eeuwse kerk.

Verken geschiedenis en heden met de dorpsgids! Afhankelijk van uw wensen bezoeken we de kerk, maken we een wandeling door het dorp over de Ossengang langs de verschillende monumenten en prachtige Groninger huizen en krijgt u inzicht in de historie van het dorp. Ook belangrijke gebeurtenissen, Tinallinge in de Tweede Wereldoorlog, de oorsprong van de namen van het dorp en haar straten en vele andere wetenswaardigheden komen aan de orde.

Ontvangst van grotere groepen in het dorpshuis Het Gebouwtje, desgewenst met catering, behoort ook tot de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van feesten of bijeenkomsten in het Gebouwtje mét een rondleiding!

 

Contactgegevens: John Vaneman – tel 0613388071 – jmvaneman@gmail.com

Alle berichten over Tinallinge